RSS
 

A gőgösség egy veszélyes jellemvonás, mert meggyőzi az embert arról, hogy nagyobb, mint Isten

12 jan

2013. december 15. vasárnap, 16.45

Hőn szeretett leányom, az emberiség nem ismeri az Isteni Törvényeket, sem Atyám Isteni Akaratát. Az ember Isten teremtménye, és mint ilyen, nem részesült a Tudomány Ajándékában sok titkot illetően, amit csak a Menny angyalai és szentjei ismernek. Ezért senki sem mondhatja azt, hogy ő tudja, hogy Atyám miért enged bizonyos eseményeket megtörténni a világban, míg másvalaki azt állítja, hogy ő ismeri a világegyetem eredetét. Az ember egyszerűen Isten szolgája, de nem Isten, mert Ő a Maga tökéletes Képmására akarta teremteni az embert, sok ajándékot és tehetséget adva neki. Ő sosem adta meg az embernek a Tudást az Élet Fáját illetően, és ennek oka volt. Az ember lerombolta tekintélyét az Isten Szemében, amikor Ádám és Éva elszakította magát Tőle, a gőg bűnének következtében. A gőg bűne ma is folytatódik, és sok esetben ez az oka az Istentől való elszakadásnak. A gőgösség egy veszélyes jellemvonás, mert meggyőzi az embert arról, hogy nagyobb, mint Isten. A gőg készteti az embert arra, hogy beavatkozzon Isten Isteni Törvényeibe. Ez magába foglalja azt a meggyőződést, hogy az embernek joga van eldönteni, hogy ki kapja meg az Élet Ajándékát, és kinek van joga azt elvenni.

A gőg arról is meggyőzi az embert, hogy ő tudja, hogy hogyan keletkezett a világegyetem, amikor ő valójában semmit sem tud egy ilyen jellegű csodáról. Csak Istennek van Hatalma ahhoz, hogy bármit is megteremtsen. Csak Isten dönthet arról, hogy mennyire hagyja majd az embert, hogy kikutassa vagy megmásítsa az Ő teremtését. Ennek ellenére az ember azt hiszi, hogy ő mindenre tudja a választ. Amikor az ember úgy hiszi, hogy ő irányítja a saját és mások sorsát, súlyos tévedésbe esik, mert ha utánozza Lucifer bűnét, száműzve lesz. Ha az ember nem hajlandó válaszolni az ő Teremtőjének, Ő nem lesz ott többé, hogy megvigasztalja őt az utolsó napon.

Soha ne hagyjátok, hogy a gőg meggyőzzön benneteket arról, hogy ti mindent tudtok erről a világról, sőt a túlvilágról is, mert ez lehetetlen. Ehelyett hallgatnotok kell a Szent Evangéliumokban leírt útmutatásokra, és el kell fogadnotok azokat, így békében, és Atyám Akaratával összhangban élhettek. Mert ha megalázzátok magatokat Őelőtte, Ő nagy dicsőséget mutatni nektek, és akkor meg fogjátok érteni az utolsó napon az Ő Dicsőséges Királyságának nagy titkát.

Jézusotok

 
Hozzászólások kikapcsolva

Posted in 2013 decemberi üzenetek, Maria Divine Mercy

 

Tags: , ,

Comments are closed.