RSS
 

Hír – Ami a Nagyhét időszakára kért böjtöt illeti

25 márc

2013. március 24. vasárnap, 19.09

Jézus nem határozta meg konkrétan, de úgy logikus, hogy az emberek, a Nagypénteket illetően, az Egyház előírásait* kövessék. Ha valaki nem tud ételmegvonással böjtölni, akkor olyan más valami megvonásával böjtöljön, ami örömet szerez neki pl. tévé, internet, édesség, hús megvonásával. Jézus nem akarja azt, hogy bárki is veszélyeztesse az egészségét. Úgy tűnik, a kenyéren és vízen való böjtölés megörvendeztetné Jézust, amennyiben az ember ezt meg tudja tenni. Jézus lehetőséget adott nekünk, hogy eldöntsük, mi az, amit képesek vagyunk megtenni az üzenetben elhangzottakból.  A böjtöt vasárnap éjféltől, Nagypéntek délután fél 4-ig kérte. Jézus azt nem kérte tőlünk, hogy az Eucharisztia megvonásával böjtöljünk.

A www.thewarningsecondcoming.com admin csapata

*Szerkesztői megjegyzés: Nagypéntek szigorú böjti nap, egészen éjfélig tart. Katolikus ember ezen a napon az evést háromszori étkezésre és egyszeri jóllakásra korlátozza, a húsról való lemondás mellett.

 
Hozzászólások kikapcsolva

Posted in Hírek-Információk

 

Comments are closed.

 


Imahadjárat (148) Jöjj segítségemre!
2014. május 3. szombat, 15.50

Imahadjárat (148) Jöjj segítségemre!

„Ó, Jézusom, segíts meg engem nagy gyötrelmem közepette. Végy engem Karjaidba, és vigyél engem Szíved Menedékébe. Töröld le könnyeimet. Csillapítsd le elszántságomat. Vidíts fel engem, és tölts el engem a Te Békéddel. Kérlek, teljesítsd ezt a különleges kérésemet (említsd meg itt…). Jöjj segítségemre, hogy kérésem meghallgatásra találjon, és hogy életem békés lehessen, egységben Veled, drága Uram. Ha azonban kérésem mégsem teljesülhet, tölts el engem a Kegyelemmel, hogy elfogadjam azt, hogy a Te Szent Akaratod lelkem javát szolgálja, és hogy kedves és kegyes szívvel mindörökké hűséges maradjak a Te Igédhez. Ámen.”

JézusotokTeljes üzenet - A kérjetek és kaptok – nem egy üres ígéret a Részemről

 Imahadjárat kiemelten fontos imái

 (24) Teljes búcsú a teljes bűnbocsánatért 

(26) Imádkozzátok a Rózsafüzért, hogy segítsetek megmenteni a nemzeteteket

(33) Álljatok fel most, és fogadjátok el az Élő Isten Pecsétjét

(43) Mentsd meg a Lelkeket a Nagyfigyelmeztetés alatt

(55) Felkészülés a Nagyfigyelmeztetésre

(60) Ima a családok - Nagyfigyelmeztetés során történő - megtéréséért